Mozgáselemzés

Remegésvizsgálat – tremorometria, mozgáselemzés

A túlmozgások, izomtónus elváltozások és remegésvizsgálat során számítógépes kamerás mozgáselemzést és digitális spirálrjazoló tesztet alkalmazunk.

PAM – passzív marker alapú mozgásanalízis

A Budapesti Műszaki Egyetemen kifejlesztett infrakamerás rendszer, ami a vizsgált személy testére felhelyezett fényvisszaverő markereket másopdpercenként 50-szeres képfrissítéssel leköveti. A kinyert digitális  adatokat, melyek a markerek pozícióját jelzik, számítógépes programmal elemezzük. A tremorometria során lehetőség van a remegés intenzitását, idő-és frekvenciatartománybeli eloszlását vizsgálni. 1 marker mozgását több mint 40 paraméterrel lehet jellemezni, ezáltal lehetőség van minősíteni a remegés típusát. Az egyidőben felhelyezett markerek száma és helyzete a vizsgálat típusától függ.

Az arc grimaszolásait, a fej, az áll, az ajkak mozgásait, valamiont a törzs különféle disztóniás mozgásait is rendkívül nagy pontosság mellett tudjuk elemzni. Egyszerűű és bonyolult kóros mozgások esetén  a markerek közöt speciális számítógépes algoritmussal ok-okozati összefüggést is tudjuk vizsgálni, valamint korrelációs elemzést is végzünk.

Zonoásó újmozgások során , valamint pontmutogató standardizált mozgások esetén a rendszer automatikusan pontértéket is számol.

Infrakamerás mozgáselemző PAM

PAM-vizsgálat

Mozgáselemző szoftver

Remegés PAM vizsgálata

A markerek gyorsulása

A tremor gyorsulásának elemzése

Ujjakra helezett markerek képe ujjdoboló teszt során

Ujjak finommozgásának vizsgálata

Infrakamerás mozgáselemző berendezéssel az ujjak mozgása követhető

A markerek mozgásának lekövetése

Infrakamerával rögzített mutogató teszt egészséges alanynál

Fiziológiás pontmutogatás

Ujmutogatás mozgásának lekövetése infrakamerás mozgáselemző berendezéssel

Pontmutogatás Parkinson-kór esetén

DSDT-Digitális spirálteszt

Saját fejlesztésű számítógépes remegésvizsgálat. A számítógéphez csatlakoztatott digitális rajztábla segítségével a vizsgált személy kezében tartott toll végének pozícióváltozását 12 mikron pontossággal másodpercenként 125 mintavétellel regisztrálja a rendszer.

Spirál rajzolása digitalizáló tableten

Remegésvizsgálat DSDT – vizsgálattal

Egészséges alany által rajzolt spirál 3D-ben

Fiziológiás görbe időtartománybeli
elemzése 3D-ben

Spirál teszt kézremegés során

Kóros elváltozás a bal kézben

  Neuromed magánrendelő színes ikonja kék és zöld színben

  SZOLGÁLTATÁSAINK

  Idegsebészet - agyműtétek és gerincműtétek előtti kivizsgálás, műtét utáni követés, agyi pacemaker beállítás DBS műtét után, gyógytorna, fizikoterápia, mozgáselemzés, remegésvizsgálat, transzkraniális egyenáram stimuláció Parkinson-kórban, CT, MR vizsgálatok szervezése rövid előjegyzéssel

  RENDELŐ

  1026 Budapest, Júlia utca 2/C

  ELŐJEGYZÉS TELEFONON

  +36 20 237 0344

  EMAIL

  neuromed[[kukac]]parkinson.hu