Betegeink műtét utáni videói

DBS műtét után a drámai változásokat megtekintheti rövid videóinkon

 DBS műtét után mély agyi stimuláció – videók

Mélya agyi stimulációs műtét után a programozóval történő megfelelő beállítás hatására érhetőel akívánt ahtás.

Betegeink DBS műtét után készült videoi tekinthetők meg az oldalon

Betegünk DBSműtét után agyi pacemaker programozása

A videón látható a páciens állapota kikapcsolt mély agyi stimulációval, majd a külső programozóval történő bekapcsolás után a remegés teljesen megszűnik, ami jelentős életminőség javulást hoz. Lehetségessé válik  az önálló étkezés, öltözködés. A műtét azoknál a pácieseknél javasolt, akiknél a kézremegés, lábremegés, vagy fejremegés gyógyszeresen nem csökkenthető.

Esszenciális tremor

Esszenciális tremor okozta kéz- és fejremegés megszüntetése műtéttel – agyi pacemaker beültetéssel – angolul deep brain stimulation – DBS. A műtét során két agyi elektródát ültettünk be sztereotaxiás célzással a thalamus Vim magjába mindkét oldalon. Az elektródákat impulzus generátorhoz – pacemakerhez csatlakoztattuk, ami a kulcscsont alatti területen van a bőr alá ültetve. Antennán keresztül szabályozható a hatás, így a legjobb hatást kiváltó stimulációs értékeket be lehet állítani. Látható, hogy kikapcsolt állapotban a súlyos remegés jelentkezik, ami a pacemaker bekapcsolására teljesen megszűnik.

Remegés megszüntetése DBS műtéttel Essentialis tremor esetén, akár 75 év fölött is lehetséges. A videón látható  a páciens állapota DBS műtét után kikapcsolt mély agyi stimulációval, majd a külső programozóval történő bekapcsolás után a remegés teljesen megszűnik

Parkinson-kór

Remegés csillapítása agyi pacemakerrel Parkinson-kórban. Sztereotaxiás műtétttel agyi elektródát ültettünk be mindkét oldali subthalamicus magba – STN-DBS. Mély agyi stimuláció – DBS céljából az elektródákat a kulcscsont alatt beültetett impulzus generátorhoz – pacemakerhez csatlakoztattuk. Antennán keresztül orvosi és betegprogramozóval szabályozható a hatás, így a legjobb hatást be lehet állítani. DBS műtét után kikapcsolt állapotban újra súlyos remegés, mozgásképtelenség jelentkezik, ami a  pacemaker bekapcsolására teljesen megszűnik. Olyan pácienseknél alkalmazzuk ezt a műtétet, akiknél a gyógyszeres kezelés nem eléggé csökkenti a remegést és a mozgásteljesítmény is ingadozó a nap folyamán.

Disztónia DBS műtét után

Arcrángások diszkinézisek és szemzáródás (blepharospasmus) együttes megjelenése látható a disztónia ezen típusában, ami a Meige-szindróma.  Láthatóan kétoldali mély agyi stimuláció – DBS műtéttel megszüntethető. Mindkét oldali globus pallidus internusba (GPi) elektródát ültettünk CT+MR vezérelt sztereotaxiás agysebészeti technikával, majd azt összekötöttünk az agyi pacemakerrel, amit a kulcscsont alá ültettünk be – GPi-DBS műtét. Látható a  páciens állapota kikapcsolt mély agyi stimulációval, nem tudja kinyitni a szemét, majd a betegprogramozóval történő bekapcsolás után ez a tünet teljesen megszűnik. A páciensnél korábban minden kezelést megpróbáltak és utolsó esélyként a DBS-műtét maradt. A hatás jelentős életminőség javulást hozott a páciens életben. A műtétet más típusú disztónia kezelésére is lehet alkalmazni.

  Neuromed magánrendelő színes ikonja kék és zöld színben

  SZOLGÁLTATÁSAINK

  Idegsebészet - agyműtétek és gerincműtétek előtti kivizsgálás, műtét utáni követés, agyi pacemaker beállítás DBS műtét után, gyógytorna, fizikoterápia, mozgáselemzés, remegésvizsgálat, transzkraniális egyenáram stimuláció Parkinson-kórban, CT, MR vizsgálatok szervezése rövid előjegyzéssel

  RENDELŐ

  1026 Budapest, Júlia utca 2/C

  ELŐJEGYZÉS TELEFONON

  +36 20 237 0344

  EMAIL

  neuromed[[kukac]]parkinson.hu