Gyógytorna fontossága

A gyógytorna rendkívül fontos, mivel a rendszeres mozgás minden ember számára elengedhetetlen és a mindennapok részévé kell, hogy váljon. Csökkenti az izmok, izületek sérüléseit, erősíti a szívet, az érpályákat, elősegíti a vesék normális működését.

A rendszeresen tornázó embereknek normális a bélmozgása, jó a közérzete és a hangulata is javul.

Rendszeresség a mindennapokban

A Parkinson-kóros emberekre jellemző, hogy a kórjelző tünetek megjelenésekor inaktívvá, visszahúzódóbbá válnak. Itt van fontos szerepe a gyógytornának, természetesen a gyógyszeres terápia mellett, vagy akár műtétet követően. Az összes orvosi tapasztalat azt mutatja, hogy a legfontosabb a mindennapi torna, ezt nem helyettesíti a házimunka vagy a bevásárlás.

A terápia minden esetben individuális vagyis egyénre szabott, az orvos és a gyógytornász együttműködése alapján áll össze.

Ennél a betegségnél előfordulhat, hogy jobb csoporttorna, a beteg érzi, hogy nincs egyedül a betegségével, könnyebben feloldódik, csökken a depresszió.

Gógytornához használható Fizioball labdák a tükör előtt a NeuroMed Magánrendelőben

A gyakorlatok összeállítása

A betegség következtében az automatikus mozgásfolyamatokhoz szükséges képesség veszik el, aminek következménye a merevség, mozgáslelassulás. Egy szisztematikus mozgásterápia azonban hozzásegítheti a beteget, hogy ez a folyamat lelassítható legyen. A betegség nem visszafordítható, de bizonyos állapotok fenntarthatóak. Az egyes mozgásfolyamatokat tudatosan, lépésről- lépésre újra fel kell építeni.

Az egyéni gyógytorna kezelés kétségtelen előnye, hogy a gyógytornász figyelme nem oszlik meg a betegek között. Egyéni gyógytorna esetében a beteg aktuális állapotától függően változik a kezelési idő és intenzitás is.

Gyógytornászunk egy időben csakis egy pácienssel foglalkozik. A gyógytorna kezelések átlagos időtartama 60 perc, a foglalkozásokat modern segédeszközökkel felszerelt tornatermünkben tartjuk. A kezeléseket Fridrik Erika gyógytornász munkatársunk végzi.

Tornaterem kezelőágya és bordásfal

Parrkinson.hu oldalon az egyéb terápiák menüpont alatt  betegek, hozzátartozók találhatnak gyakorlatokat Pakinson-kóros pácienseknek. Külön részen gyógytornászok számára is összeállítottunk javaslatokat.

  Neuromed magánrendelő színes ikonja kék és zöld színben

  SZOLGÁLTATÁSAINK

  Idegsebészet - agyműtétek és gerincműtétek előtti kivizsgálás, műtét utáni követés, agyi pacemaker beállítás DBS műtét után, gyógytorna, fizikoterápia, mozgáselemzés, remegésvizsgálat, transzkraniális egyenáram stimuláció Parkinson-kórban, CT, MR vizsgálatok szervezése rövid előjegyzéssel

  RENDELŐ

  1026 Budapest, Júlia utca 2/C

  ELŐJEGYZÉS TELEFONON

  +36 20 237 0344

  EMAIL

  neuromed[[kukac]]parkinson.hu