Fizikoterápia

Fizikoterápia

A kezelés során fizikai behatásokkal kezeljük pácienseinket. Elektromos energiát, ultrahangot, mágnesességet, mechanikus vagy hő hatást alkalmazunk külön-külön, vagy ezeket kombinálva. A kezelések során gyógyszereket is alkalmazhatunk, melyekkel fokozható a kívánt hatás.

NeuroMed Magánrendelőben BTL készülékünk segítségével egyszerre ultrahang és elektromos kezelés  végezhető.

elektromosan állítható kezelőágy a tornateremben
Elektromosan állítható kezelőágy és BTL típusú elektromos készülék

Kezelési módszerek

Ultrahang kezelés

során  a kezelendő felületet ultrahang géllel, vagy gyógyszeres készítménnyel kell bekenni, a kezelés az ultrahang fej körkörös mozgatásával történik.

Kombinált ultrahang és elektromos fizikoterápia együttes alkalmazásakor a hatás erősödik.

Iontoforézis 

során a bőr felszínére helyezett gyógyszert alacsony frekvenciájú áram segítségével juttatjuk a mélyebben elhelyezkedő szövetekbe. Hatására gyorsul az anyagcsere, javul a keringés, csökken a gyulladás és a fájdalom, meglazulnak az izmok.

Interferencia kezelést

a gerinc- és izületi bántalmak kezelésére használjuk, valamint gyulladásos reumatológiai panaszok csökkentésére. Középfrekvenciás két egymással kölcsönhatásba lépő áram együttes alkalmazásával érhető el a hatás A mélyebben fekvő szövetek hatékonyan kezelhetők.

Transzkranialils egyenáram ingerlés

Parkinson-kórban alkalmazunk a meglassulás és a szellemi funkciók javítására. A hatás általában több kezelést követően jelentkezik.

Szelektív ingeráram

kezelést idegsérülés, idegbénulás, vagy más ok miatt meggyengült izmok erősítésére alkalmazzuk. A kezelés során az áramerősség emelésével az impulzusok hatására ritmusos, ismétlődő izom összehúzódás lép fel az ingerlés periódusától függő időtartamban. Ily módon működésre késztetjük a gyengén-, vagy egyáltalán nem működő idegeket és izmokat.

A TENS kezelés (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) a bőrön keresztül végzett elektromos stimulációt jelent, ami a fájdalomérzetet vezető idegeken keresztül fejti ki a fájdalomcsillapító hatást. Elsősorban mozgásszervi fájdalom esetén alkalmazzuk. Derékfájás, lumbágó, hátfájdalom, alagút szindrómák kezelésére igen hatásos.

Várjuk fizikoterápiás szolgáltatásainkkal!

A kezeléseket orvosi javaslatra tudjuk elvégezni.

  Neuromed magánrendelő színes ikonja kék és zöld színben

  SZOLGÁLTATÁSAINK

  Idegsebészet - agyműtétek és gerincműtétek előtti kivizsgálás, műtét utáni követés, agyi pacemaker beállítás DBS műtét után, gyógytorna, fizikoterápia, mozgáselemzés, remegésvizsgálat, transzkraniális egyenáram stimuláció Parkinson-kórban, CT, MR vizsgálatok szervezése rövid előjegyzéssel

  RENDELŐ

  1026 Budapest, Júlia utca 2/C

  ELŐJEGYZÉS TELEFONON

  +36 20 237 0344

  EMAIL

  neuromed[[kukac]]parkinson.hu