dr. Valálik István Ph.D.

Dr. Valálik István szakmai életútja olasható az oldalon

Dr. Valálik István szakmai önéletrajza

dr. Valálik István idegsebész főorvos, címzetes egyetemi docens fotója

dr. Valálik István idegsebész

NEUROMED MAGÁNRENDELŐ

Idegsebész

Dr. Valálik Isván Ph.D.

főorvos, címzetes egyetemi docens

E-mail: neuromed{ kukac }parkinson(pont)hu

A Szakmai Kollégium Idegsebészeti Tagozatának tagja, az Európai Sztereotaxiás és Funkcionális Idegsebészeti Társaság Végrehajtó Bizottságának tagja, a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi docense.

2015 június 1.-től 2019.május 1.-ig a Szt. János Kórház Idegsebészeti osztályának osztályvezető főorvosa volt.

1982-ben az Ungvári Egyetem Orvosi Karán summa cum laude diplomázott. Idegsebészettel kapcsolatos alapismeretit a Kijevi Idegsebészeti Tudományos Intézetben szerezte.

1990 -1991-ben az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben dolgozott. 1991 novemberétől a Szt. János Kórház dolgozója, az Idegsebészeti Osztály alapító tagja. 1991-ben Budapesten, 1996 és 97-ben Klagenfurtban és Brüsszelben írás- és szóbeli European Board idegsebészeti szakvizsgát tett. Szakmaival bővített felsőfokú orosz és ukrán, szakmaival bővített középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik.

Érdeklődése 1993-tól a sztereotaxiás és funkcionális idegsebészetre összpontosul. Külföldi tapasztalatait a Lundban, Freiburgban, Brüsszelben, Ghentben és Zürichben az egyetemi Klinikákon, Zürichben a Klinik im Park, Lucernben a Szt. Anna magánklinikán és a Bécsi AKH-ban szerezte.

1998-ban az első agyi pacemaker beültetést végezte Magyarországon.

2004-től a B.A.Z. Megyei Kórház Idegsebészeti osztályán, 2008-tól a Debreceni Egyetem Idegsebészeti Klinikáján is végez sztereotaxiás műtéteket. 2009-ben főorvossá nevezték ki.

Kutatási területei

Mozgászavarok, fájdalom, funkcionális és sztereotaxiás idegsebészet, neuronavigácó, neuromoduláció, MR-traktográfia, mozgáselemzés, hangelemzés, mikrosebészeti technika. Számítógépes programozásban szerzett ismereteit klinikai és kutatási szoftverek kidolgozásában kamatoztatja.

2011-ben a Semmelweis Egyetem Szentágothai János Idegtudományi Doktori Iskolában PhD minősítést kapott. Doktori értekezésének címe: „CT-vezérelt sztereotaxiás törzsdúci termolézió és mély agyi stimuláció a Parkinson-kóros betegek kezelésében”.

Tudományos közleményeinek száma 45, melyek összesített impakt faktora 37,089. Összesen 97 publikált kongresszusi absztrakt, 1 könyv és 16 könyvfejezet szerzője, tudományos rendezvényeken több, mint  190 előadást tartott. Részletes publikációs listája megtekinthető, elérhető a Magyar Tudományos Művek Tárában ezen a linken.  5 szabadalom társszerzője. Szerkesztője az Akadémia Kiadó által 2013-ban megjelent „Stereotaxiás és Funkcionális Idegsebészet” című könyvnek, melyért a Magyar Tudományos Akadémia Nívódíját kapta.  A Magyar Ttudományos Akadémia Köztestületi tagja.

2002-től rendszeresen részt vesz a hazai orvostovábbképzésben. Nemzetközi tudományos folyóiratok bíráló bizottságának-, valamint a Frontiers in Surgery és a World Neurology szerkesztő bizottságának tagja.

Részt vett a Nemzeti Agykutatási Projektben (NAP)

Dr. Valálik István  Magyar Anti-Aging Medicina Társaság alapító- és elnökségi tagja, a Neuron Alapítvány Kuratóriumának tagja, a Hedri Endre Alapítvány alapító tagja.

2010-től az Európai Sztereotaxiás és Funkcionális Idegsebészeti Társaság (ESSFN) Végrehajtó Bizottságának tagja.

2015-ben a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában egészségügyi szakmenedzser mesterképzést végezte el.

Dr. Valálik István 2018-tól több alkalommal Kazahsztánban az Elnöki Kórházban és az Idegsebészeti Intézetben mesterképzéseket tartott.

2018-19-ben a fejüknél összenőtt ikrek Rabeya és Rukeiya szétválasztó műtétéhez a közös agytörzsi pályák MR alapú pályavizsgálatát végezte, majd 2019. augusztus 1-2.-án Banglades-ben Dakkában a több, mint 30 órás szétválasztó agyműtétben az idegsebészeti team  tagja volt. 2019 decemberében ismét Bangladesben részt vett az egyik gyermek koponya rekonstrukciós műtétjén.

2019 decemberében a Magyar Orvosi Kamara ” Summun Bonum” dijjal  tüntette ki a csapatot, majd 2020 februárjában  a Highlights of Hungary közönségdíjat vehette át dr. Csókay András idegsebész csapata nevében

Budapest, 2020. november 12.

  Neuromed magánrendelő színes ikonja kék és zöld színben

  SZOLGÁLTATÁSAINK

  Idegsebészet - agyműtétek és gerincműtétek előtti kivizsgálás, műtét utáni követés, agyi pacemaker beállítás DBS műtét után, gyógytorna, fizikoterápia, mozgáselemzés, remegésvizsgálat, transzkraniális egyenáram stimuláció Parkinson-kórban, CT, MR vizsgálatok szervezése rövid előjegyzéssel

  RENDELŐ

  1026 Budapest, Júlia utca 2/C

  ELŐJEGYZÉS TELEFONON

  +36 20 237 0344

  EMAIL

  neuromed[[kukac]]parkinson.hu